Uitnodiging 22 mei: eucharistieviering en broodjesmaaltijd

Zuster Rachel

Vriendenkring van zuster Rachel De Baerdemaeker
Demeurslaan 94
1654 Huizingen
Tel: 02/356 61 51
Bankrek: BE52 3630 0254 8009

Huizingen, 26 april 2016

Beste Vrienden,

Op 17 maart 2016 werd Zuster Rachel van haar tuinpad gehaald. Die datum stond wellicht in de heilige boeken in het rood aangeduid.

En alsof dat nog niet voldoende was moest er een groot uitroepteken staan met in stijlvolle letters: ‘Vandaag onthaal in Gods tuin van Zuster Laurentine, gedurende 60 jaren mijn trouwe missionaris in dat zo mooie maar bijwijlen fel getroffen land Rwanda‘.

God gaf de zuster een bagage kracht en moed mee. Wie het geluk had om ter plaatse te gaan, heeft kunnen vaststellen dat haar droom die sinds jonge leeftijd vorm kreeg, inmiddels als voorbeeld van ontwikkelingshulp geldt. Dank zij de hulp van velen en begenadigd door een uitzonderlijk doorzettingsvermogen realiseerde zij scholen, hospitalen en dispensaria. Dit alles gemotiveerd door een overtuigend geloof in wat de Heer ons voorhoudt.

Het antwoord op de hemelse roep, zal ongetwijfeld ook kordaat van aard geweest zijn. De Vriendenkring is echter niet zinnens om de steun aan de projecten van onze zuster Rachel zomaar op te geven. René en Josette samen met de andere vrienden zullen de toorts brandend houden. Zo wordt op 29 oktober 2016 een initiatief gepland. Hou deze datum alvast vrij.

Zuster Rachel vergat haar achterban, familie en vrienden nooit. Voor ons is zij altijd Rachel gebleven. Ze was immers haar leven lang nog een van ons. Haar schoonbroer Jef Maarten, die met Margriet de Vriendenkring opstartte, hebben we zelden of nooit de kloosternaam weten gebruiken.

Zuster Rachel had een wens : in Gaasbeek of Huizingen, na haar overlijden, de vrienden die haar al die jaren steunden uitnodigen op een eucharistieviering en een broodjesmaaltijd. De Vriendenkring geeft hieraan graag gehoor en deed het nodige :

  • Op 22 mei eucharistieviering om 9.30 uur in de Sint-Jan de Doperkerk, Torleylaan, 60, Huizingen
  • Broodjesmaaltijd na de viering in het Kasteel van Huizingen, Torleylaan, 100, Huizingen

Om organisatorische redenen ontvingen wij graag de bevestiging voor 15 mei van uw deelname aan de broodjesmaaltijd op nummer 02/356 61 51 of via mail rene@onkelinxnv.be

Met vriendelijke groeten,

Lucia Craemers                                                                                 René Onkelinx
Secretaris                                                                                           Voorzitter

 

Dit bericht is geplaatst in Niet gecategoriseerd. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *