Proficiat Herman!

Cover Liber Amicorum Herman van Rompuy

Naar aanleiding van het politiek afscheid van Herman Van Rompuy werd een liber amicorum, een boek van de vrienden, samengesteld. Het boek belicht Herman Van Rompuy als politicus, christen, kunstminnaar, sportliefhebber, vriend, familielid.

Het boek kost 35 euro waarvan 10 euro doorgestort wordt naar Trias en de Vriendenkring van Zuster de Baerdemaeker.

Het boek kunt u bestellen door storting van 35 € +10 € verzendkosten op rekening BE78 7765 9310 5486 met vermelding ‘Herman onder vrienden’ + naam en adres.

Hieronder leest u de bijdrage van Zuster Rachel.

Bijdrage Zuster Rachel aan Liber Amicorum Herman van Rompuy

De Rwandese bevolking eert en dankt de erevoorzitter van de Vriendenkring van Zuster Rachel voor wat hij tot de dag van heden deed. Er zijn de talrijke doeltreffende tussenkomsten om de ontwikkelingsprojecten in Rwanda te doen slagen: de bouw en uitrusting van het Voedings- en gezondheidscentrum in Nyamasheke, het labo voor scheikunde in de secundaire school, het gezondheidscentrum te Shyorongi, de modelhoeve te Nyamasheke en nog zoveel meer!

Samen met de Vriendenkring, de Rwandese zusters en de bevolking blijven we u en uw lieve echtgenote Geertrui diep erkentelijk. Hartelijke felicitaties voor de bekwame en integere manier waarop u de taak als voorzitter van de Europese Raad hebt volbracht. Graag een eresaluut van twee medestanders hierboven: schoonbroer Jef Maerten en Josée.

Jef was de eerste voorzitter van onze vriendenkring en verantwoordelijk voor het verzenden van tonnen hulpgoederen naar Nyamasheke. Dat werk onderbrak hij slechts om samen met Hugo tientallen verkiezingsborden te produceren en te plaatsen tijdens de eerste verkiezingscampagnes voor de nieuwkomer van toen: Herman van Rompuy. Zijn enige voorwaarde was: op tijd en stond een ‘wafelpauze’ met Rombouts koffie. De olijkerd heeft stiekem emmer en papborstel mee naar hierboven genomen. Ge kunt nooit weten dat men daar later ook nog verkiezingen organiseert. En Josée smokkelde haar wafelijzer mee.

Jef verwacht ons daar. Ik ben zeker: zijn koffiezet staat klaar. Hij heeft de afspraak al bij zijn laatste reis genoteerd. De agenda’s van daarboven kennen echter dag noch uur. Gelukkig maar.

HERMAN TER GELEGENHEID VAN HET 6OSTE WERKJAAR VAN DE VRIENDENKRING…

‘Het begon in 1954, 60 jaar geleden toen de zuster 32 jaar was. maar haar werk zal ons allen overleven. Een leven van dienstvaardigheid aan God en de mensen. Ik ben een fiere erevoorzitter van deze Vriendenkring en zal dat ook na 30 november blijven!’

Dit bericht is geplaatst in Niet gecategoriseerd. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *