Ontmoetingsdagen 2013: 7 & 8 september!

Huizingen 12 juli 2013

Op 7 en 8 september 2013

organiseren we in C.C. de Meent, Gemeenveldstraat 34 te Alsemberg, met de steun van het gemeentebestuur, C.C. de Meent en met de medewerking van de Vlaamse overheid onze jaarlijkse ontmoetingsdagen ten voordele van het ontwikkelingswerk van Zuster Rachel in Rwanda. De zuster, die nu in Vlaanderen van een welverdiende rust geniet, zal zelf aanwezig zijn. Een gelegenheid om haar tijdens dit weekend extra in de bloemetjes te zetten. Zij wordt op 8 september trouwens 91 jaar.

Wij kunnen u met enige fierheid meedelen dat de keuken in het mindervalidencentrum van KITABI afgewerkt is, hetgeen nu toelaat om in een hygiënische omgeving voedsel te bereiden voor deze tientallen gehandicapte wezen.  En dit dankzij de fondsen die wij in het verleden konden verzamelen.

Wij broeden nu –en dan wel letterlijk– op een nieuw project in MUGANZA: namelijk kippenkweek aanmoedigen bij de lokale vrouwen.  De vrouwen worden begeleid van het ei tot de kip en leren zo niet alleen instaan voor een deel van hun eigen voeding maar kunnen bovendien ook met hun producten naar de markt.  Dit verschaft deze vrouwen meer aanzien in de maatschappij, een eigen inkomen en een groter zelfvertrouwen.

Om deze droom te kunnen verwezenlijken, organiseren wij op  zaterdag 7 september om 20.15 u in CC De Meent in Alsemberg de voorstelling “DOE HET ZO ZACHT JE KAN” met en door Marleen Merckx en Kris Baert.

Doe het zo zacht je kan (foto via C.C. De Meent)

Doe het zo zacht je kan (foto via C.C. De Meent)

De voorstelling “Doe het zo zacht je kan” is een pleidooi voor een zachtere, warmere wereld, waarin DE LIEFDE een absolute hoofdrol speelt. Van de geboorte tot de dood is de liefde altijd en overal aanwezig. Of je dat nu wil of niet. En die tedere  levenslijn doorlopen we in de voorstelling en kunnen wij op onze beurt laten verder doorlopen tot in Rwanda…

Actrice Marleen Merckx en zanger Kris Baert voorstellen is natuurlijk niet nodig. In dit programma brengen ze een ode aan de liefde, ver weg van de perikelen in “Thuis”.  Wij ontdekken een ongekende Marleen Merckx die poëzie brengt, omgeven door schitterende liedjes  die Kris Baert in functie van deze gedichten zocht tussen al de mooie, tedere, breekbare, poëtische liederen die Vlaanderen en Nederland te bieden hebben. Kris Baert wordt begeleid door drie zeer fijne muzikanten: Eddy Peremans en Patrick Van den Heede en Isidoor Dewilde”.

*meer informatie over “Doe het zo zacht je kan”

Kaarten zijn nu al online te bestellen of vanaf 15 augustus 2013 telefonisch op het nummer 02 359 16 00 van  het secretariaat van CC De Meent
Voorstelling  7 september 2013 – aanvang: 20u15
Basistarief: 15 euro  | Jongeren -21 : 10 euro | Lerarenkaart: 14 euro
Mini-abonnement -5% : 14.25 euro | Midi -15% : 12.75 euro | Maxi -25%: 11.25 euro
CC de Meent Schouwburg Gemeenveldstraat 34 1652 Alsemberg
Bereikbaarheid

Op zondagmiddag 8 september 2013

kan u vanaf 12 uur terecht in de foyer van CC De Meent voor een heerlijke feestmaaltijd, voorafgegaan door een receptie.  Tijdens de receptie is er gelegenheid om bij te praten met de zuster.

Het voorgestelde menu luidt als volgt :

  • Koud rosbiefgebraad gewikkeld in sesamzaad en jeneverbessen met fijne garnituur en wakame slaatje
  • Broccolisoep
  • Zalm met fijne groentjes met dauphine aardappeltjes
  • Profiterollen met warme chocolade en slagroom

Dit alles wordt opgediend tegen de prijs van 30 € p.p. ; kinderen onder de 12 jaar betalen 15 €.

Gewoontegetrouw zullen u ook tombolakaarten te koop aangeboden worden waarmee waardevolle prijzen kunnen gewonnen worden.

Om aan deze feestmaaltijd te kunnen deelnemen is reservatie noodzakelijk : vóór maandag 2 september 2013, door overschrijving van het bedrag van het diner op bankrekening van de Vriendenkring van Zuster De Baerdemaeker
nr BE 52 3630 0254 8009
met vermelding van het aantal personen, volwassenen en kinderen .

Wie op die datum belet is en toch wil steunen kan steeds een overschrijving doen op de bovenvermelde bankrekening.

We hopen u zaterdag en/of zondag talrijk te mogen begroeten om mee te vieren en groeten u van harte, namens de Vriendenkring : René en Josette Onkelinx-Robaer, Hugo en Lucia Partous-Craemers, Denis  en Marie-Claire Lories-Baeyens, Ronald en Greta Marchal-Baeyens, zuster Julienne De Baerdemaeker, Margriet Maerten-De Baerdemaeker en de talrijke leden van de werkgroep.

Dit bericht is geplaatst in Niet gecategoriseerd. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *