Nieuwjaar 2014

Huizingen,  10 januari  2014

Beste familie, goede vrienden,

Moge 2014 voor jullie allen het geluk brengen dat jullie nastreven: een goede gezondheid en voorspoed voor elkeen in de familie, op het werk, in zaken of waar ook. Voor de steun die onze Vriendenkring in het voorbije jaar en in het bijzonder tijdens de Rwandadagen in september mocht ervaren: onze welgemeende dank. Het werd opnieuw een deugddoend succes! Het blijft een aansporing om ons verder in te zetten voor onze projecten ter plekke.

Onze dank gaat zeker naar
onze erevoorzitter Herman Van Rompuy, president van Europa,
ereburgemeester Hugo Casaer,
burgemeester Hugo VanDaele,
het schepencollege en de gemeenteraad,
CC De Meent,
de algemene Ondernemingen Onkelinx Huizingen,
de werkgroep Nyamasheke van Knokke Heist,
de missiekring van Sint Martens Lennik,
ziekenzorg Huizingen,
Lionsklub “Kasteel van Gaasbeek”
het atelier Van Huizingen en de
verschillende sponsors.

Het lijstje is hiermee niet volledig. Het is onmogelijk iedereen  te vermelden, maar nogmaals de mensen, die steeds klaar staan om voor en na in te springen, waar nodig, verdienen een speciale pluim.

Hierbij enige informatie:

In 2013 werden 3500 kg goederen allerhande naar Rwanda verstuurd.

De gehandicaptencentra Cyangugu en Kitabi zijn volledig operationeel en verzorgen elk een veertigtal kinderen. Het centrum in Kitabi kreeg dankzij de steun van hieruit een volwaardige keuken en aanpalend werd een klein project “Kippenteelt” uit de grond gestampt.
Met de steun van de serviceclub ‘De Lions van het kasteel van Gaasbeek’ werd met een groter project “Kippenteelt” begonnen in Muganza, waar  een twintigtal landbouwsters tewerkgesteld zijn in een kleine coöperatieve, die van hieruit wordt gevolgd en bijgestuurd.

Momenteel bestuderen we hoe de twee gezondheidscentra elektriciteitsvoorzieningen kunnen krijgen, Muganza en Hanika liggen in de armste streken van Rwanda.

De spil van onze hulp aan Rwanda is nog steeds zuster Rachel die nu, wegens haar hoge ouderdom en gezondheidsproblemen, in de kloostergemeenschap van de Zusters van Sint-Franciscus in Scheldewindeke verblijft. De Belgische zuster Maria die al sinds 1965 nauw samenwerkte met zuster Rachel heeft ter plekke het werk overgenomen. Ze kreeg van de Vriendenkring de belofte om het levenswerk van zuster Rachel samen verder te zetten.

Het welslagen van onze projecten is enkel mogelijke dankzij talrijke giften. Jullie bijdrage is dan ook meer dan welkom. Het bestuur van de Vriendenkring staat er borg voor dat de ingezamelde gelden rechtstreeks naar onze projecten gaan. Mogen zuster Rachel en zuster Maria verder op jullie steun rekenen? Alvast dank.

Lucia Craemers                                                                                   René Onkelinx
Secretaris                                                                                             Voorzitter

Dit bericht is geplaatst in Niet gecategoriseerd. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *