René Onkelinx 1947 – 2021

René Onkelinx

Geboren te Mechelen-Bovelingen op 23 januari 1947
en overleden te Leuven op 10 september 2021

Stichter Onkelinx nv
Voorzitter Vriendenkring Zuster Rachel Debaerdemaeker
Voorzitter Cultuurraad Beersel
Voorzitter van de Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking Beersel
Ere-voorzitter Toneelvereniging Weredi

De afscheidsplechtigheid rond de urne
heeft plaatsgevonden op donderdag 16 september 2021
in de Don Boscokerk te Buizingen.

Indien u iets wil schenken,
graag een gift voor Zuster Rachel De Baerdemaeker
op het rekeningnummer BE52 3630 0254 8009
met vermelding “René Onkelinx”.

Een reactie plaatsen

“SAMEN VOOR RWANDA” op 26 oktober 2019 in CC de Meent, Alsemberg

Typisch BaertKris Baert, jarenlang Radio 2-presentator, staat al ruim 25 jaar op de planken. In al die jaren ontwikkelde hij zich tot een zeer gewaardeerde zanger-verteller. Wie naar hem komt luisteren, hangt aan zijn lippen. Zijn optredens worden steevast als ‘gezellig, warm, echt en authentiek’ omschreven. Voor dit concert in een organisatie van Vriendenkring Zuster Rachel De Baerdemaeker, zal hij samen met zijn dochter Saartje eigen werk brengen en liedjes van legendes uit de Nederlandse kleinkunst.

ZA 26 oktober 2019 om 17:00
ZA 26 oktober 2019 van 20:30 tot 22:00
€ 18,00

Tickets

Huizingen,   11 september  2019

Beste familieleden en vrienden,
Vijfenzestig  jaar al zet de vriendenkring zich in om het werk van Zuster Rachel in Rwanda Financieel te begeleiden . Wij hebben haar de belofte gedaan de Rwandese bevolking met veel enthousiasme te blijven steunen.

Om die steun te realiseren, organiseert de Vriendenkring op 26 oktober 2019 om 16.00 uur een gezellig “Samen voor Rwanda”-etentje in de foyer van cultuurcentrum de Meent. Gemeenveldstraat, 34 te Alsemberg, met het volgende aanbod:

Aperitief
Rundscarpaccio-pamazaanschilfers-roquette
Varkenshaasje met groenten en gratin dauphinois
Moëlleux

Na dit etentje, is er in de concertzaal van C.C. De Meent een optreden van Kris Baert met live orkest voorzien en dat wordt zeker een gezellige beleving.

U wilt deze avond niet missen?  Hoe inschrijven?  Hoe dan ook moet uw betaling geregistreerd zijn voor 20.10.2019
1.  Via cc de Meent, zowel voor het etentje als voor het spektakel of enkel het spektakel  : de betaling gebeurt via cc de Meent.
 2.  Via de vriendenkring uitsluitend voor het etentje.
 3.  Uw betaling op rekening  nr  BE 52 3630 0254 8009 met vermelding van het aantal volwassenen/kinderen geldt als inschrijving.
De prijs voor het etentje bedraagt 35€ voor volwassenen, 15 € voor kinderen tot 12 jaar.
De prijs voor het optreden bedraagt 18 €.

Na het dessert worden naar goede gewoonte, tombolalotjes aangeboden en zoals altijd is er een overvloed aan prijzen.
De opbrengst van deze avond gaat integraal naar onze werking in Rwanda. In samenwerking met de zusters, wil de vriendenkring volgende projecten dringend realiseren:
*   Uitbreiding gehandicaptencentrum in Muganza
*   Aanschaf vervoermiddel Mibilizi
*   Opvolging en instandhouding van de bestaande projecten.
Zoals steeds, kan u de vordering  van de werken hier volgen op de website van onze vriendenkring

Wij hopen u talrijk te mogen begroeten om er “SAMEN VOOR RWANDA” een hartverwarmende avond van te maken. Indien u toch niet aanwezig kan zijn, wordt een bijdrage storten ten voordele  van onze projecten met erkentelijkheid en dank aangenomen.

Met vriendelijke en dankbare groeten,

Lucia Craemers, Secretaris                                                              René Onkelinx
, Voorzitter

Een reactie plaatsen

in Editiepajot 28-12-2018

BEERSEL – Mensen komen nog buiten voor “U zijt wellekome”

U zijt wellekome verslag uit EditiePajot

Voor de tiende keer organiseerde het Davidsfonds “U zijt wellekome”. Op woensdag 26 december 2018 vond in de Sint-Jan De doperkerk van Huizingen met een ruime opkomst een samenzang plaats van kerstliederen tijdens “U zijt wellekome”. Velen kwamen opnieuw samen met familie en vrienden om Kerstmis te beleven op een sfeervolle en originele manier. Ze herbeleefden een stukje erfgoed en het authentieke kerstverhaal door samen kerstliederen te zingen. Nu zijt wellekome, Maria die zoude naar Bethlehem gaan en Hoe leit dit kindeken zijn er slechts enkelen van. Het samen zingen staat centraal. De parochiekoren van Huizingen, Alsemberg, Beersel, Dworp en de koorklas van de Orfeus Academie werden geleid door dirigent Monika Hagemann. Jos Nackaerts, organist, zorgde voor de muzikale begeleiding. Alle aanwezigen kregen een  zangboekje en zongen enthousiast mee. De koren zongen samen ook een nieuw “Kerstliedje” op tekst en muziek van Jos Nackaerts. De zangnamiddag werd besloten met het 200 jaar oude lied “Stille Nacht” en “Er kwamen drie koningen met ene ster”. De toegang was gratis, maar er werd een vrije bijdrage gevraagd voor een goed doel. Dit jaar was het “de Vriendenkring zuster Rachel De Baerdemaeker”.

De Vriendenkring zuster-Rachel is reeds sinds 1954 actief in de armste streken van Rwanda. Dank zij de steun verleend door de Vriendenkring konden vele projecten opgestart worden. Met dit initiatief wilden de Davidsfondsafdelingen van Alsemberg, Beersel, Lot en Sint-Genesius-Rode samen met de koren het oorspronkelijke kerstgebeuren opnieuw onder de aandacht brengen. Na de samenzang bood het Davidsfondsbestuur een drankje aan tijdens een gezellige receptie. Iedereen ging tevreden naar huis.

Editiepajot 28 dec 2018 Hugo Devillé Bart Devillé

Een reactie plaatsen

Rwandadag 27-10-2018

Rwandadag2018
Klik op de foto voor een PDF van dit bestand

Een reactie plaatsen