“SAMEN VOOR RWANDA” op 26 oktober 2019 in CC de Meent, Alsemberg

Typisch BaertKris Baert, jarenlang Radio 2-presentator, staat al ruim 25 jaar op de planken. In al die jaren ontwikkelde hij zich tot een zeer gewaardeerde zanger-verteller. Wie naar hem komt luisteren, hangt aan zijn lippen. Zijn optredens worden steevast als ‘gezellig, warm, echt en authentiek’ omschreven. Voor dit concert in een organisatie van Vriendenkring Zuster Rachel De Baerdemaeker, zal hij samen met zijn dochter Saartje eigen werk brengen en liedjes van legendes uit de Nederlandse kleinkunst.

ZA 26 oktober 2019 om 17:00
ZA 26 oktober 2019 van 20:30 tot 22:00
€ 18,00

Tickets

Huizingen,   11 september  2019

Beste familieleden en vrienden,
Vijfenzestig  jaar al zet de vriendenkring zich in om het werk van Zuster Rachel in Rwanda Financieel te begeleiden . Wij hebben haar de belofte gedaan de Rwandese bevolking met veel enthousiasme te blijven steunen.

Om die steun te realiseren, organiseert de Vriendenkring op 26 oktober 2019 om 16.00 uur een gezellig “Samen voor Rwanda”-etentje in de foyer van cultuurcentrum de Meent. Gemeenveldstraat, 34 te Alsemberg, met het volgende aanbod:

Aperitief
Rundscarpaccio-pamazaanschilfers-roquette
Varkenshaasje met groenten en gratin dauphinois
Moëlleux

Na dit etentje, is er in de concertzaal van C.C. De Meent een optreden van Kris Baert met live orkest voorzien en dat wordt zeker een gezellige beleving.

U wilt deze avond niet missen?  Hoe inschrijven?  Hoe dan ook moet uw betaling geregistreerd zijn voor 20.10.2019
1.  Via cc de Meent, zowel voor het etentje als voor het spektakel of enkel het spektakel  : de betaling gebeurt via cc de Meent.
 2.  Via de vriendenkring uitsluitend voor het etentje.
 3.  Uw betaling op rekening  nr  BE 52 3630 0254 8009 met vermelding van het aantal volwassenen/kinderen geldt als inschrijving.
De prijs voor het etentje bedraagt 35€ voor volwassenen, 15 € voor kinderen tot 12 jaar.
De prijs voor het optreden bedraagt 18 €.

Na het dessert worden naar goede gewoonte, tombolalotjes aangeboden en zoals altijd is er een overvloed aan prijzen.
De opbrengst van deze avond gaat integraal naar onze werking in Rwanda. In samenwerking met de zusters, wil de vriendenkring volgende projecten dringend realiseren:
*   Uitbreiding gehandicaptencentrum in Muganza
*   Aanschaf vervoermiddel Mibilizi
*   Opvolging en instandhouding van de bestaande projecten.
Zoals steeds, kan u de vordering  van de werken hier volgen op de website van onze vriendenkring

Wij hopen u talrijk te mogen begroeten om er “SAMEN VOOR RWANDA” een hartverwarmende avond van te maken. Indien u toch niet aanwezig kan zijn, wordt een bijdrage storten ten voordele  van onze projecten met erkentelijkheid en dank aangenomen.

Met vriendelijke en dankbare groeten,

Lucia Craemers, Secretaris                                                              René Onkelinx
, Voorzitter

Een reactie plaatsen

in Editiepajot 28-12-2018

BEERSEL – Mensen komen nog buiten voor “U zijt wellekome”

U zijt wellekome verslag uit EditiePajot

Voor de tiende keer organiseerde het Davidsfonds “U zijt wellekome”. Op woensdag 26 december 2018 vond in de Sint-Jan De doperkerk van Huizingen met een ruime opkomst een samenzang plaats van kerstliederen tijdens “U zijt wellekome”. Velen kwamen opnieuw samen met familie en vrienden om Kerstmis te beleven op een sfeervolle en originele manier. Ze herbeleefden een stukje erfgoed en het authentieke kerstverhaal door samen kerstliederen te zingen. Nu zijt wellekome, Maria die zoude naar Bethlehem gaan en Hoe leit dit kindeken zijn er slechts enkelen van. Het samen zingen staat centraal. De parochiekoren van Huizingen, Alsemberg, Beersel, Dworp en de koorklas van de Orfeus Academie werden geleid door dirigent Monika Hagemann. Jos Nackaerts, organist, zorgde voor de muzikale begeleiding. Alle aanwezigen kregen een  zangboekje en zongen enthousiast mee. De koren zongen samen ook een nieuw “Kerstliedje” op tekst en muziek van Jos Nackaerts. De zangnamiddag werd besloten met het 200 jaar oude lied “Stille Nacht” en “Er kwamen drie koningen met ene ster”. De toegang was gratis, maar er werd een vrije bijdrage gevraagd voor een goed doel. Dit jaar was het “de Vriendenkring zuster Rachel De Baerdemaeker”.

De Vriendenkring zuster-Rachel is reeds sinds 1954 actief in de armste streken van Rwanda. Dank zij de steun verleend door de Vriendenkring konden vele projecten opgestart worden. Met dit initiatief wilden de Davidsfondsafdelingen van Alsemberg, Beersel, Lot en Sint-Genesius-Rode samen met de koren het oorspronkelijke kerstgebeuren opnieuw onder de aandacht brengen. Na de samenzang bood het Davidsfondsbestuur een drankje aan tijdens een gezellige receptie. Iedereen ging tevreden naar huis.

Editiepajot 28 dec 2018 Hugo Devillé Bart Devillé

Een reactie plaatsen

Rwandadag 27-10-2018

Rwandadag2018
Klik op de foto voor een PDF van dit bestand

Een reactie plaatsen

Fever Liesje, fever Lies Lefever!

Zuster Rachel, Lies Lefever en Herman van Rompuy

Lies Lefever, Herman van Rompuy en Zuster Rachel in gesprek op een Vriendendag

Ongeveer vijf jaar geleden had ik een kort gesprek met Lies. Kort, je werd immers na twee drie woorden al onderbroken door haar commentaar. Je was nog niet helemaal klaar met de vraag waarop je op de duur wel vooraf wist dat er geen antwoord zou komen. Verzet tegen het nogmaals inzoomen op die ellendige put? Het veroordeelde traject van Liesjes moeder?

Met slechts die twee incidenten op haar weg, had het jonge meisje haar wakkere uren al zo vaak gevuld, dat het eerder een marteling werd dan een hulpgebaar. Voor een of ander lid van een plaatselijk steunfonds die het met haar wou hebben over ‘toen’, haalde ze een of ander afleidingsmaneuver boven. Een opmerking waarvan de toedracht helemaal ontging of een wat overdreven welkomstwoord aan iemand van de vrienden… En als het dan toch alweer niet over die kleine sukkel ging die er een vreemd soort zicht aan overhield, beheerste ze alle trucjes. Ze heeft er zich, ondanks alles, een imago mee opgebouwd dat haar toeliet om een lied en een dans te brengen. De spelleider van ‘Blokken’ kan een boek vullen met voorvallen en spontane, onverwachte uitspraken. En zo was ze! Wanneer Lies op het scherm gevraagd werd om deel te nemen aan een woordenspel genre ‘Blokken’ was het voor de spelleider niet gemakkelijk om haar in het gareel te houden. Enkele dagen na haar plotse overlijden had ik hetzelfde gevoelen. Het leek me alsof Lies haar ideeën amper op een rijtje kon zetten, er als een ‘Miss Speedy’ commentaar bij gaf al was het met een kortverhaal waarop zij noten afschoot.

Ze hunkerde ongetwijfeld naar een toegestoken hand die de hare krampachtig wou bereiken om verder onheil te voorkomen. Haar onverzettelijkheid houdt ze spontaan ten dienste.

Dankzij alle toevluchthulp kreeg Lies de kracht om niet verder om te zien, met haar ziel en onvolmaakt lichaam haar weg te gaan, soms zelfs met een weinig uitdaging in haar vermeende ogen. Haar natte oogleden onderstrepen haar overtuiging. Ze is alzo compleet.

Haar glimlach zal lang in de werkkamer toezicht krijgen, zelfs daarmee is ze ons te vlug af.

Een wil om te leven met deels een droomwereld achter haar oogleden, een moeder die ons ondanks zware bekommernissen en miserie haar kinderen laat lachen,

met fever, liefste Lies, met fever !

H. Partous

2 reacties